Kızıltepe'de Ezidilerin sayısı 157'ye yükseldi.

Kızıltepe İlçesinde Şengal halkı için yardımlar kampanyaları devam ederken ilçeye gelen ve Kızıltepe belediyesi tarafından halk evlerine yerleştirilenlerin sayısı 157'ye yükseldi.

Yaşam 27.08.2014 08:12:33 0
Kızıltepe

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Ezidilerin yaşadığı Şengal’e yaptığı saldırılardan kaçan ezidilerin bir kısmı Kızıltepe Belediyesi tarafından Halk evlerine yerleştirilmesine devam ediliyor.

Kızıltepe İlçesinde Şengal halkı için yardımlar kampanyaları devam ederken ilçeye gelen ve Kızıltepe belediyesi tarafından halk evlerine yerleştirilenlerin sayısı 157’ye yükseldi.

IŞİD ‘in Musul kentine bağlı Şengal`e saldırması sonucu Ezidilerin yaşadıkları bölgelerden kaçışları devam ediyor. Türkiye’ye gelen Ezidiler Mardin- Midyat ilçesindeki kamplara yerleştirilirken yer sorunu nedeniyle bir kısmı Kızıltepe ilçesine getirildi.

Kızıltepe ilçesine gelen ikinci ve üçüncü Ezidi kafilesi, Kızıltepe Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Übeydullah Eren halk evine yerleştirildi. Halk evine yerleştirilen ikinci kafilede yer alan 48 Ezidi’nin çoğunluğunun çocuklardan oluştuğu görüldü. Kızıltepe Halkı tarafından da gelen Ezidiler için klima ve vantilatör yardımı yapıldı.

Son gelen 70 kişilik grubun da yerleştirilmiş olduğu Turgut Özal Mahallesi`nde bulunan Kızıltepe Belediyesi Übeydullah Eren Halkevi`ne yerleşen toplamda 118 Ezidi doktor kontrolünden geçerildi.

Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Übeydullah Eren halk evine 118 ezidi yerleştirilirken daha önce gelen ilk kafilede yer alan  39 Ezidi ise Bahçelievler Mahallesi`nde bulunan Ferhat Kurtay Halk Evi’ne yerleştirilmişti.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kızıltepe Belediyesi Eş başkanı İsmail Ası, “Daha önce Kızıltepe belediyesi tarafından 39 Ezidi yurttaş için halk evlerini açmıştık. Şimdi toplamda 157 Ezidi yuttaş yerleştirmiş olduk. Eğer talep olduğu takdirde halkımızla beraber onları kucaklamaya hazırız” dedi.

Öte yandan Kızıltepe belediyesi tarafından da bilbortlara ve yolllara “Ortak Yaşam için, Ekmeğimizi kardeşlerimizle paylaşıyoruz” sloganı ile Şengal ve Rojava halkı için yardım kampanyaları kapsamında çalışma başlattı. Kampanya çerçevesinde giyim, gıda, çocuk bezi ve mamanın yanı sıra tıbbi malzeme yardımında bulunma çağrısı yapıldı.